Länge länge hade tavlan varit försvunnen. I flera år hade en stora konsteliten letat febrilt efter det som kom att kallats Benny´s kanske största mästerverk. Motivet ansågs vara ett av de bildskönaste någonsin och hade åkt otaliga varv genom museer världen över. Det fanns nog inte någon som inte sett tavlan, redan från dag ett blev bilder på den publicerade i stora tidningar såsom Boston Globe, Nee York Times och Expressen här hemma i Sverige.

För att förstå så hade grundaren av https://www.mynewart.se kontrakterat Benny som var den lokala målaren där butiken låg. Han hade länge drömt om att måla och börja försörja sig professionellt och kunna lägga det dagliga jobbet åt sidan. Det var något som de flesta drömde om i byn, men Benny hade jobbat hårt på att lära sig måla tavlor. När alla var nere i byns stora danslokal satt han i sin provisoriska ateljé och kramade ur burk efter burk och tavla efter tavla.

När butiken kom med sitt erbjudande var det Benny första jobb med att måla en tavla för pengar. Summan blev inte heller så liten som han hade trott, så han valde att ge upp sitt jobb på stående fot i hopp om att han var något på spåren. Flera dagar hade Benny funderat på vad som skull bli motivet för denna mästerpjäs. Tankarna växlade mellan landskap och abstrakta figurer för att slutligen land på generalen. Den mytomspunna och alldeles legendariska person. Att välja att måla generalen hade blivit många konstnärers slut. Mycket på grund av att folk ansåg att den som målade generalen måste göra det på ett sådant sätt att han framhävs och om konstnären gjorde det på något annat sätt så var det att anse som en synd.

Benny visste redan om dett men tänkte att han inte hade någon karriär att förlora och den uppmärksamhet som alltid bekom den som valde detta motiv kunde gagna honom nu när han var i början av sin karriär. För att inte rå på det skimrande som omgav generalen valde Benny att för denna tavlan måla med endast en färg och en pensel. Såhär hade aldrig generalen målats av. Tavlan började ta form då det blev en streck gubbe. Benny kunde måla mycket bättre men budskapet med tavlan blev med en gång solklart. Ingen kunde måla av generalen då dennes gunst var så stor. Därför blev det endast sättet att göra tavlan att göra den så primitiv som möjligt och sätt målaren på pallen och bara erkänna att ingen kan göra en fullkomlig målning.